Transport gratuit la punctele de livrare Pick Up peste 299 lei
Packeta 15 lei Easybox 20 lei Cargus 25 lei FAN 25 lei

Limba englezăengleză
Carte Carte broșată
Carte Umami Ole G Mouritsen
Codul Libristo: 09292040
Editura Columbia University Press, noiembrie 2015
In the West, we have identified only four basic tastes--sour, sweet, salty, and bitter--that, throug... Descrierea completă
? points 118 b
236 lei
În depozitul extern în cantități mici Expediem în 10-14 zile

30 de zile pentru retur bunuri


Clienții au cumpărat de asemenea


top
The Food Lab J. Kenji Lopez-Alt / Copertă tare
common.buy 217 lei
top
On Food and Cooking Harold McGee / Copertă tare
common.buy 207 lei
top
Koji Alchemy Rich Shih / Copertă tare
common.buy 153 lei
Fresh From Poland Michal Korkosz / Carte broșată
common.buy 102 lei

In the West, we have identified only four basic tastes--sour, sweet, salty, and bitter--that, through skillful combination and technique, create delicious foods. Yet in many parts of East Asia over the past century, an additional flavor has entered the culinary lexicon: umami, a fifth taste impression that is savory, complex, and wholly distinct. Combining culinary history with recent research into the chemistry, preparation, nutrition, and culture of food, Mouritsen and Styrb k encapsulate what we know to date about the concept of umami, from ancient times to today. Umami can be found in soup stocks, meat dishes, air-dried ham, shellfish, aged cheeses, mushrooms, and ripe tomatoes, and it can enhance other taste substances to produce a transformative gustatory experience. Researchers have also discovered which substances in foodstuffs bring out umami, a breakthrough that allows any casual cook to prepare delicious and more nutritious meals with less fat, salt, and sugar. The implications of harnessing umami are both sensuous and social, enabling us to become more intimate with the subtleties of human taste while making better food choices for ourselves and our families. This volume, the product of an ongoing collaboration between a chef and a scientist, won the Danish national Mad+Medier-Prisen (Food and Media Award) in the category of academic food communication.

Informații despre carte

Titlu complet Umami
Limba engleză
Legare Carte - Carte broșată
Data publicării 2015
Număr pagini 280
EAN 9780231168915
ISBN 0231168918
Codul Libristo 09292040
Greutatea 860
Dimensiuni 253 x 186 x 18
Dăruiește această carte chiar astăzi
Este foarte ușor
1 Adaugă cartea în coș și selectează Livrează ca un cadou 2 Îți vom trimite un voucher în schimb 3 Cartea va ajunge direct la adresa destinatarului

Ar putea de asemenea, să te intereseze


top
Meet Your Dog Kim Brophey / Copertă tare
common.buy 119 lei
top
Kaizen Sarah Harvey / Copertă tare
common.buy 87 lei
top
Nineteen Eighty-Four George Orwell / Carte broșată
common.buy 23 lei
top
Made for Living Amber Lewis / Copertă tare
common.buy 167 lei
top
Winnie-the-Pooh A. A. Milne / Copertă tare
common.buy 77 lei
top
Words of Radiance Part One Brandon Sanderson / Copertă tare
common.buy 109 lei
top
DUNE: The Graphic Novel, Book 1: Dune Brian Herbert / Copertă tare
common.buy 98 lei
top
tHE Soulmate Equation Christina Lauren / Carte broșată
common.buy 54 lei
top
The Richest Man in Babylon: with The Magic Story George Clason / Carte broșată
common.buy 37 lei
top
The Sugar Casino MR Jonathan Charles Kingsman / Carte broșată
common.buy 73 lei
top
Your Brain at Work, Revised and Updated David Rock / Copertă tare
common.buy 115 lei
Modernist Cuisine at Home Nathan Myhrvold / Copertă tare
common.buy 711 lei
Data-Driven HR Bernard Marr / Carte broșată
common.buy 228 lei

Logare

Conectare la contul de utilizator Încă nu ai un cont Libristo? Crează acum!

 
obligatoriu
obligatoriu

Nu ai un cont? Beneficii cu contul Libristo!

Datorită contului Libristo, vei avea totul sub control.

Creare cont Libristo