Transport gratuit la punctele de livrare Pick Up peste 299 lei
Packeta 15 lei Easybox 20 lei Cargus 25 lei FAN 25 lei

Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation

Limba englezăengleză
Carte Copertă tare
Carte Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation Massimo Montanari
Codul Libristo: 01288762
Editura Columbia University Press, iulie 2013
Massimo Montanari draws readers into the far-flung story of how local and global influences came to... Descrierea completă
? points 82 b
177 lei -7 %
165 lei
șansă 50% Şanse de a obține acest titlu Când primesc cărțile?

30 de zile pentru retur bunuri


Ar putea de asemenea, să te intereseze


Medieval Cookbook Maggie Black / Carte broșată
common.buy 88 lei
First Tycoon T J Stiles / Carte broșată
common.buy 108 lei
Medieval Tastes Massimo Montanari / Carte broșată
common.buy 183 lei
American Politics: A Very Short Introduction Richard M Valelly / Carte broșată
common.buy 54 lei
Die Stunde der toten Augen Harry Thürk / Carte broșată
common.buy 69 lei
Medieval Cookbook - Revised Edition Black / Copertă tare
common.buy 112 lei
How Food Made History B W Higman / Carte broșată
common.buy 220 lei
Food Jean-Louis Flandrin / Copertă tare
common.buy 411 lei
Concise History of the Caribbean B W Higman / Copertă tare
common.buy 609 lei
Rhinologic and Sleep Apnea Surgical Techniques Stilianos Kountakis / Copertă tare
common.buy 1.269 lei
Frühling auf dem Mond Julia Kissina / Copertă tare
common.buy 99 lei
Basiskonfliktmechanismen nach Glasl Kerstin Mausberg / Carte broșată
common.buy 200 lei
Academic Mobility Malcolm Tight / Copertă tare
common.buy 993 lei

Massimo Montanari draws readers into the far-flung story of how local and global influences came to flavor Italian identity. The fusion of ancient Roman cuisine -- which consisted of bread, wine, and olives -- with the barbarian diet -- rooted in bread, milk, and meat -- first formed the basics of modern eating across Europe. From there, Montanari highlights the importance of the Italian city in the development of gastronomic taste in the Middle Ages, the role of Arab traders in positioning the country as the supreme producers of pasta, and the nation's healthful contribution of vegetables to the fifteenth-century European diet. Italy became a receiving country with the discovery of the New World, absorbing corn, potatoes, and tomatoes into its national cuisine. As disaster dispersed Italians in the nineteenth century, new immigrant stereotypes portraying Italians as "macaroni eaters" spread. However, two world wars and globalization renewed the perception of Italy and its culture as unique in the world, and the production of food constitutes an important part of that uniqueness.

Informații despre carte

Titlu complet Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation
Limba engleză
Legare Carte - Copertă tare
Data publicării 2013
Număr pagini 128
EAN 9780231160841
ISBN 0231160844
Codul Libristo 01288762
Greutatea 214
Dimensiuni 178 x 132 x 16
Dăruiește această carte chiar astăzi
Este foarte ușor
1 Adaugă cartea în coș și selectează Livrează ca un cadou 2 Îți vom trimite un voucher în schimb 3 Cartea va ajunge direct la adresa destinatarului

Logare

Conectare la contul de utilizator Încă nu ai un cont Libristo? Crează acum!

 
obligatoriu
obligatoriu

Nu ai un cont? Beneficii cu contul Libristo!

Datorită contului Libristo, vei avea totul sub control.

Creare cont Libristo