Transport gratuit la punctele de livrare Pick Up peste 299 lei
Packeta 15 lei Easybox 20 lei Cargus 25 lei FAN 25 lei

Culinary Fictions

Limba englezăengleză
Carte Copertă tare
Carte Culinary Fictions Anita Mannur
Codul Libristo: 05075903
Editura Temple University Press,U.S., decembrie 2009
For South Asians, food regularly plays a role in how issues of race, class, gender, ethnicity, and n... Descrierea completă
? points 255 b
514 lei
șansă 50% Şanse de a obține acest titlu Când primesc cărțile?

30 de zile pentru retur bunuri


Ar putea de asemenea, să te intereseze


Ten Seeds Ruth Brown / Copertă tare
common.buy 42 lei
Bedtime Storytelling Beatrys Lockie / Carte broșată
common.buy 59 lei
Essential Papers on Jews and the Left Ezra Mendelsohn / Copertă tare
common.buy 635 lei
David Falkayn Poul Anderson / Carte
common.buy 40 lei
American Cold War Culture Douglas Field / Carte broșată
common.buy 198 lei
Challenge of Coleridge David Haney / Carte broșată
common.buy 205 lei
Deism in Enlightenment England Jeffrey R. Wigelsworth / Copertă tare
common.buy 781 lei
Days of Darkness John Heathfield / Carte broșată
common.buy 81 lei

For South Asians, food regularly plays a role in how issues of race, class, gender, ethnicity, and national identity are imagined as well as how notions of belonging are affirmed or resisted. "Culinary Fictions" provides food for thought as it considers the metaphors literature, film, and TV shows use to describe Indians abroad. When an immigrant mother in Jhumpa Lahiri's "The Namesake", combines Rice Krispies, Planters peanuts, onions, salt, lemon juice, and green chili peppers to create a dish similar to one found on Calcutta sidewalks, it not only evokes the character's Americanization, but also her nostalgia for India. Food, Anita Mannur writes, is a central part of the cultural imagination of diasporic populations, and "Culinary Fictions" maps how it figures in various expressive forms. Mannur examines the cultural production from the Anglo-American reaches of the South Asian diaspora. Using texts from novels - Chitra Divakaruni's "Mistress of Spices", and Shani Mootoo's "Cereus Blooms at Night" - to cookbooks such as Madhur Jaffrey's "Invitation to Indian Cooking" and Padma Lakshmi's "Easy Exotic", she illustrates how national identities are consolidated in culinary terms.

Dăruiește această carte chiar astăzi
Este foarte ușor
1 Adaugă cartea în coș și selectează Livrează ca un cadou 2 Îți vom trimite un voucher în schimb 3 Cartea va ajunge direct la adresa destinatarului

Logare

Conectare la contul de utilizator Încă nu ai un cont Libristo? Crează acum!

 
obligatoriu
obligatoriu

Nu ai un cont? Beneficii cu contul Libristo!

Datorită contului Libristo, vei avea totul sub control.

Creare cont Libristo